container op terminal

Zeevracht

Vele voordelen zeevracht

Vervoer over zee is de gunstigste manier van internationaal transport voor wat betreft de verhouding tussen snelheid, veiligheid en prijs. Per boot kunt u bijna alles verzenden; van zeecontainers tot goederen die niet in een container passen. Met de havens van Rotterdam en Antwerpen binnen handbereik, handelen wij al uw internationale zendingen af.

Wereldwijd netwerk van eigen kantoren

Als onderdeel van de wereldwijde Embassy Freight Services Group zijn we met ruim 50 kantoren in nagenoeg elke grote havenstad vertegenwoordigd. Hebben we geen kantoor ter plaatse, dan hebben we daar altijd goede afspraken met een geselecteerde lokale logistiek dienstverlener. Zo blijft het door ons vereiste serviceniveau gewaarborgd.

Haven van Rotterdam

De haven van Rotterdam, met een totale oppervlakte van ruim 12.000 hectare, is de grootste haven van Europa en staat op de 9e plaats als grootste haven van de wereld.

Ze is maar liefst al 5x uitgeroepen tot haven met de beste infrastructuur ter wereld!

In totaal wordt er zo’n 461.2 miljoen ton overgeslagen, dit behelst niet alleen containers én breakbulk maar ook droog-en nat massagoed (onder andere olie, biobrandstoffen, gas & kolen)

Jaarlijks wordt er meer dan 12 miljoen TEU overgeslagen. 105.000 binnenvaartschepen en meer dan 29.000 zeeschepen lopen jaarlijks Rotterdam aan. De Rotterdamse haven biedt zo’n 175.000 arbeidsplaatsen en is goed voor 3,1% van het Bruto Binnenlands Product.

Er wordt veel aandacht geschonken aan de duurzaamheid van de haven, waarbij klimaatverandering wordt tegengegaan en er toch wordt gezorgd dat het havengebied een grote bijdrage blijft leveren aan de Nederlandse economie.

Mogelijkheden voor FCL en LCL

Embassy Freight verzorgt zowel FCL als LCL verschepingen. Het is afhankelijk van het volume en gewicht van de lading welke manier van verschepen voor u het voordeligst is.

Kleine zendingen worden als LCL (Less than Container Load) in een groupage container verscheept. De zending wordt dan samen met andere zendingen in een container geconsolideerd. U betaalt alleen voor de ruimte die uw zending in neemt. Dit gaat aan de hand van het wicht/maat principe (w/m).

Daarnaast is er de mogelijkheid voor een volle container lading. Indien u als FCL, ofwel Full Container Load, verscheept heeft u de gehele container tot uw beschikking. De meest voorkomende container types zijn 20ft GP container, 40ft GP container en 40ft HC container.

Meer informatie over zeevracht?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via sales@embassyfreight.nl voor meer informatie.

 Certificaten

  • AEO gecertificeerd

  • Lid van FENEX

  • Lid van Fiata

  • Lid van WCA