Verenigde Staten

Informatie over transport Verenigde Staten

United States of America (USA) : het land van de onbegrensde mogelijkheden. Wat ons betreft is er qua vervoer niet snel iets onbegrensd richting Amerika. Nergens zijn de veiligheidseisen zo hoog als in de Verenigde Staten. Als er ook maar iets niet in orde is, wordt de zending vastgehouden. U bent dus gebaat bij een vervoerder die de weg weet in de USA. Dan bent u bij Embassy Freight aan het goede adres. Wij bieden u de volgende services voor al uw transporten (export, import, cross trades en het opmaken van douanedocumenten):

Onze Amerikaanse kantoren zijn gevestigd in de volgende plaatsen:

Meer informatie over deze en onze andere kantoren vindt u op www.embassyfreight.com.

De belangrijkste zeehavens zijn:

 • New York
 • Los Angeles
 • Long Beach
 • Houston
 • Miami

Benodigde vervoersdocumenten voor export en import Verenigde Staten

 • Handelsfactuur: Voor de inklaring van goederen is een factuur in viervoud vereist. Deze moet bij voorkeur in het Engels zijn opgesteld. Een andere taal mag ook, dan is een Engelse vertaling verplicht.
 • Certificaten van oorsprong: Certificaten van oorsprong zijn niet verplicht, tenzij de importeur er specifiek naar vraagt. Een certificaat van oorsprong vraagt u aan bij de Kamer van Koophandel.
 • Transportdocumenten: B/L of Airwaybill
 • Paklijsten: Een paklijst moet een nauwkeurig overzicht geven van de afzonderlijke verpakkingen met merk, nummers, bruto- en nettogewicht en inhoud.
 • Enig Document: Het Enig Document (ED) is een standaardformulier waarmee u onder andere aangifte ten uitvoer doet bij de douane. Wij kunnen de aangifte digitaal voor u doen.
 • Overige documenten: per productgroep zijn er afzonderlijke eisen. Met name in de groepen textiel, drank en andere accijnsgoederen.

Wees attent op het feit dat de wetgeving van de Verenigde Staten regelmatig wordt gewijzigd, contacteer uw contactpersoon voor de recentste informatie.

LET OP: de benodigde documenten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wij adviseren u om vooraf aan de verscheping contact te hebben met uw contactpersoon om de juiste documenten te checken.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemers (RvO).

Facts & figures Verenigde Staten

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS, vaak Amerika genoemd, zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen.

(bron: Wikipedia)

Amerikaanse economie

De Amerikaanse economie rust op de pijlers van de vrije markt en het particuliere ondernemerschap (‘free enterprise’), waarbij de invloed van de overheid tot een zeer beperkt is. Spoorwegen, elektriciteitsbedrijven, telefoon en dergelijke zijn grotendeels in particuliere handen. Toch houdt de overheid zich zeker niet helemaal afzijdig van beïnvloeding van het economische leven. Zo heeft zij een beslissende stem in de hoogte van de tarieven die de nutsbedrijven aan hun klanten berekenen en is het centrale bankwezen door een wet van 1913 in de overheidssfeer getrokken door middel van het Federal Reserve System. Ook is er in de loop van de tijd een streng toezicht is gekomen op trustvorming, waardoor marktscheidingen, monopolisering en prijsafspraken verboden zijn. Verder beïnvloedt de overheid het economisch leven door belastingheffing, arbeidsbeschermende wetten, kwaliteitseisen en consumentenbeschermende bepalingen. Echte staatsbedrijven kent men in de Verenigde Staten niet.

(bron: landenweb.nl)

Meer informatie over luchtvracht of zeevracht?

Bezoek onze activiteiten pagina over luchtvracht of neem een kijkje bij de zeevracht pagina onder activiteiten.
Heeft u nog vragen of wenst u een boeking door te geven, aarzel niet om contact met ons op de nemen via sales@embassyfreight.nl.