Zuid-Korea

Informatie over transport Zuid-Korea

Veel van onze transporten gaan van en naar Azië. Naast China is Zuid-Korea ook een veelbezocht land. Met name in Incheon komen we vaak met luchtvracht en lossen we veel containers.
Vanzelfsprekend zit onze agent ook in Busan. Deze plaats wordt ook wel aangeduid als Pusan. Embassy Freight biedt u de volgende services voor al uw transporten (export, import, cross trades en het opmaken van douanedocumenten):

De belangrijkste handelssteden in Zuid-Korea zijn:

 • Busan (Pusan)
 • Seoul
 • Incheon

In Zuid-Korea werken wij nauw samen met betrouwbare agenten.

Wilt u weten waar onze kantoren gevestigd zijn? Kijk op www.embassyfreight.com.

Benodigde vervoersdocumenten voor export en import Zuid-Korea

 • Handelsfactuur: Voor de inklaring van goederen is een factuur in drievoud vereist. Deze moet in het Engels, Chinees of Koreaans zijn opgesteld.
 • Oorsprongsverklaring (factuurverklaring): Goederen van EU-oorsprong kunnen op grond van het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Zuid-Korea met een preferentieel tarief worden ingevoerd. Om voor de preferenties in aanmerking te komen, is een oorsprongsverklaring op de factuur (of een ander handelsdocument) nodig.
 • Certificaten van oorsprong: Certificaten van oorsprong zijn niet verplicht, tenzij de importeur er specifiek naar vraagt. Een certificaat van oorsprong vraagt u aan bij de Kamer van Koophandel.
 • Transportdocumenten: B/L of Airwaybill
 • Paklijsten: De paklijst moet in tweevoud overhandigd worden. Het bevat informatie over de inhoud, maten en gewichten van de verpakking(en).
 • Enig Document: Het Enig Document (ED) is een standaardformulier waarmee u onder andere aangifte ten uitvoer doet bij de douane. Wij kunnen de aangifte digitaal voor u doen.
 • Overige documenten
  Verzekeringscertificaat: Als de buitenlandse leverancier verantwoordelijk is voor de transportverzekering, kan er om een verzekeringscertificaat gevraagd worden.
  Pro-formafactuur: De Koreaanse importeur kan voor het aanvragen van een invoervergunning en het openen van een accreditief vragen om een pro-formafactuur.

LET OP: de benodigde documenten kunnen aan veranderingen onderhevig zijn. Wij adviseren u om vooraf aan de verscheping contact te hebben met uw contactpersoon om de juiste documenten te checken
Bron: Rijksdienst voor Ondernemers (RvO).

Facts & figures Zuid-Korea

Zuid-Korea, officieel de Republiek Korea, is een land in het noordoostelijke deel van het Aziatische continent op het zuidelijk deel van het Koreaans Schiereiland dat na de splitsing van het land Korea in 1945 officieel bekend werd als de Republiek Korea.

(bron: Wikipedia)

Zuid-Koreaanse economie 

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw is de economie van Zuid-Korea veranderd van een agrarische industrie naar een maakindustrie met een grote tertiaire sector. De bevolking migreerde van het land naar de industriële centra. Hierdoor is de bevolking van Zuid-Korea momenteel in de steden geconcentreerd; meer dan 85% woont in de stedelijke agglomeraties, met name in Seoel en omgeving, Busan en Daegu.

In de jaren zestig begon Zuid-Korea aan een economische opmars. Het land veranderde binnen veertig jaar van een agrarische samenleving, die verwoest was door een burgeroorlog, in een geïndustrialiseerde samenleving.

In de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw stond het land bekend als een van de Aziatische Tijgers: vier landen in Zuidoost-Azië die een snelle en grote economische groei doormaakten. Deze groei kwam vóór de eeuwwisseling tot een eind. Niettemin bleef de Zuid-Koreaanse economie één van de grootste van Azië en ook op mondiaal niveau speelt ze een belangrijke rol. Zuid-Korea is een belangrijke producent van hightech-goederen, maar ook de staalindustrie, scheepsbouw, automobielindustrie en productie van elektronische goederen zorgen ervoor dat Zuid-Korea een belangrijke speler is op de internationale markt.

(bron: Wikipedia)

Meer informatie over luchtvracht of zeevracht?

Bezoek onze activiteiten pagina over luchtvracht of neem een kijkje bij de zeevracht pagina onder activiteiten.
Heeft u nog vragen of wenst u een boeking door te geven, aarzel niet om contact met ons op de nemen via sales@embassyfreight.nl.