China house

Beperkte capaciteit in verband met het Corona virus

China house

11 feb 2020

Zoals reeds aangegeven in onze laatste update omtrent het Corona virus & Chinees Nieuw Jaar, hebben nu alle rederijen aangekondigd de komende weken blank sailings te hebben van- en naar (voornamelijk) het Midden- en Verre Oosten.

Dit houdt in dat de rederijen de komende weken een stuk minder afvaarten kunnen aanbieden.

Chinese havens lijden het ergst onder het Corona virus (in combinatie met het Chinees nieuwjaar); containers worden niet opgehaald, schepen moeten uitwijken, waardoor er in de Chinese havens een flinke congestie zal ontstaan. Logisch gevolg is dat de lading vanaf de Rotterdamse haven ook beperkt verscheept kan worden.

Dit geldt tevens voor uw luchtvrachtzendingen, daar de airlines ook al hebben aangekondigd vluchten naar China te schrappen.

Door de schaarste van afvaarten & vluchten die er ontstaat hebben de rederijen & airlines, inmiddels Peak Season Toeslagen, alsmede verhogingen van de zee- en luchtvrachten aangekondigd.

Wij raden u aan om rekening te houden met bovenstaande en tijdig uw planning aan ons door te geven. Wij proberen uw zending dan, zoals u van ons gewend bent, tegen de beste condities te verschepen

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het Corona virus en ander logistiek nieuws, volg ons op LinkedIn

Ook kunt u onze informatie terug vinden, zich inschrijven voor onze nieuwsbrief, of alle logistieke termen vinden op onze Website