De Monchy CIF naar FOB 2019

Controle over uw importzending; van CIF naar FOB

De Monchy CIF naar FOB 2019

10 jul 2019

Als internationale distributeur in grondstoffen, importeert onze klant De Monchy regelmatig uit het Verre oosten. Dit zijn vaak deelpartijen, ofwel LCL. De verschepingen geschiedden al sinds jaar en dag op CIF-basis. De leverancier was verantwoordelijk voor het transport tot aan de haven van Rotterdam.
Dit verliep niet altijd even soepel. De lading kwam bij verschillende vervoerders binnen, papieren werden te laat verstuurd en er werden onverwachte hoge kosten in Rotterdam gerekend. De leverancier betaalde zo weinig aan transportkosten dat dit in de laadhaven gecompenseerd werd. De rekeningen aan De Monchy waren hoog en de kosten waren op voorhand niet bekend.

Kan dit efficiënter? Natuurlijk!

Advies
Als expediteur hebben wij ook een adviserende rol. Wij denken mee met de klant en kijken waar voordelen te behalen zijn. Bij importklanten kijken wij vaak als eerste naar de afgesproken incoterms. Deze leveringsvoorwaarden zijn van invloed op de verantwoordelijkheden en verplichtingen van shipper én ontvanger en natuurlijk ook op de kosten.

Controle
Om De Monchy de controle te geven over de verschepingen hebben wij geadviseerd om de incoterms te veranderen van CIF naar FOB, ofwel Free On Board. De ontvanger, in dit geval De Monchy, is dan verantwoordelijk voor het transport vanuit de laadhaven.
Wij, als hun huisvervoerder, beheren het gehele transport vanaf het moment dat de goederen aan boord geladen zijn van het schip. Bij FOB-verschepingen ligt de controle geheel in onze handen; wij roepen de zending af en ontvangen van onze partner in de laadhaven continue updates met betrekking tot de planning. Zo blijft De Monchy perfect op de hoogte.

Korte lijnen
Verscheping op FOB basis garandeert korte lijnen. Er zijn geen tussenpersonen behalve onze vaste partner in de laadhaven en Embassy Freight Rotterdam. Dit scheelt behalve geld ook veel tijd.

Embassy Freight Bill of Lading
De zending wordt verscheept onder ons eigen Embassy Freight huis Bill of Lading wat zorgt voor snelle afgifte van de documenten. De zending is vanaf het moment van boeking te volgen in ons online Track & Trace systeem.

Transparante offerte
Vooraf geven wij een gespecificeerde en transparante offerte. Zodoende weet de importeur waar hij aan toe is en zijn er geen verrassingen meer in de loshaven.

Op voorhand is er een kostenvergelijking gemaakt welke direct een goed beeld gaf van de financiële voordelen. Sindsdien worden alle LCL-importzendingen naar volle tevredenheid vanuit eigen beheer vervoerd. Uiteindelijk zorgt deze manier van verschepen voor een betere beheersing van de voorraden en optimalisatie van de Supply Chain.

Beth, Customer Care Business Unit Manager bij De Monchy, licht toe: “De transparantie tijdens de gesprekken en het feit dat Embassy Freight Rotterdam zich niet beperkte tot het eenvoudigweg beantwoorden van de vraag, liet zien dat communicatie en service bij Embassy Freight voorop staan. Embassy denkt echt mee met hun klant en zijn, ongeacht de prijs, altijd op zoek naar de beste oplossing.”