plane ship vessel

Corona virus: gevolgen voor zeevracht en luchtvracht

plane ship vessel

16 mrt 2020

Beperkte luchtvrachtmogelijkheden

Sinds gisteravond, zondag 15 maart, worden er in Nederland geen passagiersvluchten meer toegelaten afkomstig uit China, Hong Kong, Iran, Zuid-Korea en Italië. Vooralsnog geldt deze maatregel tot 27 maart.

Daarnaast is het sinds vrijdag 13 maart voor Europeanen verboden om naar Amerika te reizen. Vooralsnog geldt het inreisverbod voor 30 dagen. President Trump probeert hiermee het aantal besmettingen van het Corona virus in de USA in te dammen.

Passagiersvliegtuigen nemen doorgaans ook veel vracht mee. Nu deze ruimte voorlopig wegvalt, worden luchtvrachtopties erg schaars. Vracht kan nog wel per cargofreighter gevlogen worden maar deze mogelijkheden zijn beperkt. Dit drijft ook de tarieven omhoog.

De regel dat airlines 80% van hun vluchten moeten uitvoeren om hun rechten te behouden komt voorlopig te vervallen, meldt de Europese Commissie. Sommige airlines bleven om deze reden halfleeg doorvliegen maar dat zal nu naar verwachting stoppen.

Ook deze maatregel zal een grote impact hebben op de beschikbare capaciteit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Airfreight Manager Bert Rietveld op +31 (0)10 59 333 37 of via air@embassyfreight.nl.

Italië

Transporten van en naar Italië zijn momenteel enkel mogelijk per trein en voor volle containerladingen. Deze transporten lopen vooralsnog mondjesmaat door, wel met enige vertraging.

China

In China is het werk grotendeels hervat echter er is een grote achterstand die ingehaald moet worden. Capaciteit is minimaal en tarieven staan onder druk.

Zeevracht

Zoals in onze eerdere berichten gemeld is er een groot tekort aan equipment en ruimte aan boord van schepen. Dit geldt niet alleen op de route van en naar Azië maar wereldwijd.
Wij verzoeken u nogmaals om tijdig uw planning aan ons door te geven zodat wij op zoek kunnen naar een passende oplossing.
Mocht u eventueel aangepaste werktijden hebben en/of speciale aan/afleverinstructies hanteren, maakt u dit dan kenbaar bij ons, zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Waarborging dienstverlening Embassy Freight Rotterdam

In navolging op de maatregelen door de overheid en omdat de gezondheid van onze medewerkers voorop staat, nemen wij als Embassy Freight Rotterdam ook onze verantwoordelijkheid:

  • Circa de helft van onze medewerkers werkt vanaf maandag 16 maart thuis.
  • Alle medewerkers zijn gewoon op de vaste telefoonlijn en per email bereikbaar.
  • Deze maatregel geldt vooralsnog tot en met 27 maart.

Wij hopen op deze manier de continuïteit van onze diensten te kunnen waarborgen.

Meer informatie

Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar onze website en LinkedInpagina.