China house

Corona virus update

China house

13 mrt 2020

Beperkte luchtvrachtmogelijkheden

Vanaf vrijdag 13 maart is het voor Europeanen verboden om naar Amerika te reizen. Vooralsnog geldt het inreisverbod voor 30 dagen. President Trump probeert hiermee het aantal besmettingen van het Corona virus in de USA in te dammen.

Passagiersvliegtuigen nemen doorgaans ook veel vracht mee. Nu deze ruimte voorlopig wegvalt, worden luchtvrachtopties vanaf Europa erg schaars en vice versa. Vracht kan nog wel per cargofreighter gevlogen worden maar deze mogelijkheden zijn beperkt. Dit drijft ook de tarieven omhoog.

De regel dat airlines 80% van hun vluchten moeten uitvoeren om hun rechten te behouden komt voorlopig te vervallen, meldt de Europese Commissie. Sommige airlines bleven om deze reden halfleeg doorvliegen maar dat zal nu naar verwachting stoppen.

Ook deze maatregel zal een grote impact hebben op de beschikbare capaciteit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Airfreight Manager Bert Rietveld op +31 (0)10 59 333 37 of via air@embassyfreight.nl.

Italië

Transporten van en naar Italië zijn momenteel (zeer) beperkt. Treintransporten lopen vooralsnog mondjesmaat door.

China

In China is het werk grotendeels hervat echter er is een grote achterstand die ingehaald moet worden. Capaciteit is minimaal en tarieven staan onder druk.

Mocht u zendingen hebben die u met spoed nodig heeft, overweegt u dan eens een z.g. sea/air optie. Vanuit de Chinese havens worden uw goederen dan naar bijvoorbeeld Singapore, Busan of Dubai verscheept, van waaruit ze vervolgens naar Amsterdam worden gevlogen. Bent u hierin geïnteresseerd? Neemt u gerust contact op met uw contactpersoon bij Embassy Freight!

Zeevracht

Zoals in onze eerdere berichten gemeld is er een groot tekort aan equipment en ruimte aan boord van schepen. Dit geldt niet alleen op de route van en naar Azië maar wereldwijd.

Wij verzoeken u nogmaals om tijdig uw planning aan ons door te geven zodat wij op zoek kunnen naar een passende oplossing.
Mocht u eventueel aangepaste werktijden hebben en/of speciale aan/afleverinstructies hanteren, maakt u dit dan aub kenbaar bij ons, zodat wij hiermee rekening kunnen houden.