Filing Canada

5 dec 2017

Advance Commercial Information

In verband met strenge veiligheidseisen moet de Canadese douane 24 uur voor vertrek van het schip uit de laadhaven weten welke goederen er aan boord geladen zijn. Deze filing wordt ACI genoemd wat staat voor Advance Commercial Information.

Rederijen dienen daarom 2 dagen voor belading van het schip elektronisch alle ladinggegevens naar de CBSA te sturen. De gegevens moeten tijdig door de shipper worden aangeleverd.

Het ACI-initiatief werd in april 2004 door het CBSA, Canada Border Services Agency, geïmplementeerd.

eManifest of Electronic Manifest

Behalve de ACI filing is er nog een filing vereist. Het eManifest of Electronic Manifest vereist dat Canadese expediteurs, importeurs of hun brokers vóór aankomst van de zending alle vrachtgegevens elektronisch doorgeven aan de CBSA.

Dit geldt voor alle transport modaliteiten: zeevracht, luchtvracht, wegtransport en spoorvervoer. De CBSA bepaalt per modaliteit in welk tijdsbestek het eManifest moet worden ingediend.

Het eManifest wordt verplicht per 1 januari 2018, maar is al in gebruik sinds november 2016.

Embassy Freight kan uiteraard de filing voor u verzorgen en/of u assisteren met aanlevering van de juiste informatie zodat de filing op de juiste manier door de ontvanger verzorgd kan worden