Incoterms 2020 zijn gelanceerd

24 sep 2019

De huidige versie van de incoterms stamt uit 2010. Om de 10 jaar worden de incoterms herzien. De nieuwe versie, Incoterms 2020, is afgelopen week uitgegeven en treden per 1 januari 2020 in werking.

De Internationale Kamer van Koophandel, die de incoterms uitgeeft, heeft de belangrijkste wijzigingen op een rijtje gezet:

  • De Incoterms® 2020 voorzien in een aantoonbare behoefte in de markt voor on-board bills of lading bij de Free Carrier (FCA) Incoterms® regel.
  • De Incoterms® 2020 voorzien in verschillende niveaus van verzekeringsdekking onder de Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid To (CIP) regels.
  • De term Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in Delivery at Place Unloaded (DPU).
  • De Incoterms® 2020 hebben de mogelijkheid om met eigen vervoermiddelen het vervoer van de goederen te regelen bij FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), and Delivered Duty Paid (DDP).
  • De Incoterms® 2020 hebben veiligheid gerelateerde vereisten opgenomen bij de verplichtingen omtrent vervoer en de kosten.

De Incoterms® 2020 zijn toegankelijker en makkelijker in het gebruik, ze bevatten meer gedetailleerde toelichtingen met illustraties, die de verantwoordelijkheden van importeurs en exporteurs voor iedere Incoterms® regel weergeven.

We hopen binnenkort een compleet overzicht van de Incoterms te kunnen delen.

Wat gebeurt er met de ICC Incoterms 2010 per 1 januari 2020?

De ICC Incoterms 2010 blijven gewoon van kracht voor partijen die ze gebruiken. Per januari kunt u ook afspraken maken op basis van de nieuwe terms.

 

Bron: International Chamber of Commerce (ICC)