Container

TEU en container afmetingen

Container

23 nov 2017

Hieronder kunt u de verklaring van de term TEU terugvinden samen met de container afmetingen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere vragen.

Verklaring TEU (Twenty Foot Equivalent Unit)

De twee meest voorkomende internationaal gestandaardiseerde containertypes zijn 20 voet en 40 voet (20ft en 40ft respectievelijk). De buitenafmetingen van een 20ft container zijn ongeveer 6 meter en die van een 40ft ongeveer 12 meter.

Naargelang een zeeschip 20ft of 40ft containers laadt, of een combinatie van beide, zal het aantal containers dat het schip aan boord heeft verschillen. Om de capaciteit van een containerschip op een uniforme manier uit te drukken wordt het aantal containers dat het schip kan laden omgezet in een aantal containers van de kleinste maat (20ft).

Een 40ft container wordt beschouwd als twee containers van 20ft of twee TEU. Soms verwijst men ook naar FEU (Forty Foot Equivalent Unit), dit wordt in de praktijk echter zelden gebruikt. Hoeveel TEU een container is, wordt berekend door de werkelijke lengte van de container in voet te delen door 20. Voor tariffering worden kosten vaak per TEU aangeduid. Dat wil zeggen dat deze kosten verdubbelen voor 40ft units.

TEU wordt daarnaast ook gebruikt om de nominale capaciteit van een containerschip of containerterminal aan te geven en ook voor statistieken van containeroverslag in havens.

Container afmetingen

Wat past er in een 20ft container en wanneer heeft u een 40ft of zelfs een 45ft container nodig? Op deze pagina vindt u details van verschillende soorten containers. Klik op de naam om de eigenschappen, zoals containerafmetingen en gewicht, te bekijken.

Wilt u de afmetingen van alle containers in 1 overzicht zien? Download dan hieronder de PDF.

Containerafmetingen (pdf)