vessel kranen

AEO en FENEX

Voor onze expeditie-activiteiten beschikken we over een AEO certificaat. Ook zijn we lid van brancheorganisatie FENEX.

AEO certificaat

Embassy Freight Rotterdam is AEO gecertificeerd. Dit betekent voor u dat uw goederen bij de douane aan minder controles worden onderworpen. AEO staat voor Authorized Economic Operator. Het AEO certificaat wordt afgegeven door de douaneautoriteiten en geeft aan dat een bedrijf voldoet aan alle (douane)verplichtingen rond het internationale goederenverkeer. Daarnaast moet de organisatie een bewijs hebben van financiële solvabiliteit, er mag geen fraude gepleegd zijn en de goederenadministratie moet transparant zijn.Is er een controle, dan kan dat gebeuren op de plek van lossing.

Veiligheid staat bij AEO voorop. Zo hanteren we scherpe toegangscontroles en hebben al onze medewerkers met succes de AEO training afgerond.

Meer informatie over AEO vindt u op de website van de douane.

FENEX

Embassy Freight Rotterdam is aangesloten bij FENEX.  Dit is de Nederlandse brancheorganisatie voor expediteurs en logistiek dienstverleners. Het FENEX logo op onze website staat garant voor onze betrouwbaarheid. FENEX-expediteurs werken voortdurend met elkaar aan de kwaliteit en continuïteit van logistieke systemen. Naast FENEX zijn we ook aangesloten bij BZE forwarders, de organisatie van zeehavenexpediteurs en internationale logistieke dienstverleners.