Gezonken schip

Transportverzekering

Als ondernemer heeft u wel wat anders aan uw hoofd dan een transportverzekering. Toch kan het afsluiten van zo’n verzekering een hoop ellende voorkomen. Het is namelijk niet zo dat bij het boeken van een zending de goederen automatisch verzekerd zijn.

Doorlopende transportverzekering

Embassy Freight Rotterdam biedt u de mogelijkheid om individuele zendingen onder te brengen bij onze doorlopende transportverzekering. Elk transport kan tegen een gunstig tarief worden aangemeld. U bent dan allrisk verzekerd bij een Nederlandse maatschappij. In geval van calamiteiten heeft u dus altijd te maken met een Nederlandstalig contactpersoon. Mocht u gebruik willen maken van onze verzekering, dan dient u dit voor vertrek van de zending schriftelijk aan ons te melden.

Aansprakelijkheidsverzekering is niet hetzelfde

De vervoerder heeft altijd een aansprakelijkheidsverzekering. Dat is wat anders dan een transportverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering keert alleen uit als de vervoerder ook echt aansprakelijk is voor de ontstane schade. Er wordt schade uitgekeerd op basis van gewicht en/of volume, waardoor een schadevergoeding aanzienlijk lager kan zijn dan de werkelijke waarde van de goederen.

Incoterms dekken de lading niet

Ook de incoterms (leveringsvoorwaarden) dekken het risico van schade en verlies niet helemaal af. Incoterms bepalen wanneer de verantwoording overgaat op de diverse partijen. Het is raadzaam om uw transportverzekering af te stemmen op de geldende incoterms.

Wij vertellen u graag meer over de verzekering, dus belt of mailt u ons gerust.