Embassy Freight Rotterdam waiver

Waiver, ECTN, BESC, BSC Service

Een aantal landen in Afrika vereist een waiver document voor alle import lading. De autoriteiten in het land van bestemming kunnen zo reeds in de ‘pre-arrival fase’ van informatie worden voorzien over de zending.
Elk land heeft zijn eigen reglementering aangaande waiver documenten en geeft vaak ook een andere benaming per land. Zo worden waivers ook wel (Electronic) Cargo Tracking Note (ECTN) genoemd. In Franstalige landen worden de termen Bordereau de Suivi des Cargaisons of Bordereau Electronique de Suivi des Cargaisons (BSC of BESC) gebruikt. Hiernaast worden nog diverse andere benamingen gebruikt zoals CNCA, CEE, FERI en BIETC.

Waivers bevatten de volgende informatie: naam van de shipper en consignee, manier van verschepen, omschrijving en waarde van de goederen, naam van het schip en de vrachtkosten. De waivers moeten voordat het schip arriveert in handen van de ontvangende autoriteiten zijn.

Voor de volgende landen is een waiver verplicht:

Angola
Benin
Burkina Faso
Burundi
Cameroon
Central African Republic
Chad
Congo
Côte d’Ivore
Democratische Republiek Congo
Equatorial Guinea
Gabon
Ghana (on hold)
Guinea
Guinee-Bissau
Libya
Liberia
Madagascar
Mali
Niger
Senegal
Sierra Leone
Togo
Zuid-Sudan

Het team van Embassy Freight Rotterdam kan u assisteren bij de aanvraag van dit document, mits wij het transport voor u verzorgen.