Info blog: wat doet de importafdeling?

7 Sep 2017

Onze importafdeling zorgt ervoor dat zendingen vanuit de laadhaven worden geboekt en bij binnenkomst in Rotterdam snel en correct worden afgehandeld.
Door middel van ons uitgebreide wereldwijde netwerk zitten we dichtbij de bron en dienen we als logistiek verlengstuk voor de importeur. In alle grote havensteden zijn we prima vertegenwoordigd met onze Embassy kantoren. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de beste logistieke mogelijk- heden in het land van herkomst en nemen we de zorg van de klant uit handen.

Eén van onze belangrijkste taken is om de goederen op tijd en op de meest efficiënte manier af te leveren bij de klant. Zo gezegd, zo gedaan……

Hoe gaat onze import afdeling te werk?

‘s Ochtends beginnen we met het controleren van de nog te verwachten en inmiddels binnen gekomen zendingen.

Hierbij wordt oa gecheckt of de containers al gelost zijn, of de containers aangegeven kunnen worden bij de douane en welke inmiddels zijn vrijgegeven door de douane.
Iedere dag is dit weer een mooie uitdaging. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een bepaald schip van route is veranderd of dat er een container geïnspecteerd moet worden door de douane.
Hierdoor kan het langer duren voordat we de goederen bij de klant kunnen afleveren.
Uiteraard volgen wij de zending van begin tot eind zodat de klant altijd over de meest actuele informatie beschikt.

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom monitoren wij iedere zending dagelijks. Op die manier weten we exact welke zendingen er wanneer binnenkomt en zorgen wij voor een prima voorbereiding voor wat betreft documentatie voor de douaneaangifte, tijdige vrijstelling door de rederij en inplannen van transport naar de uiteindelijke plaats van bestemming.

Door ons goed opgeleide en altijd samenwerkende professionele team kennen we onze verantwoordelijkheden en weten we de beste logistieke oplossingen goed te vinden.
Als importeur loopt u iedere dag tegen nieuwe uitdagingen aan, ons streven is om onze klanten geen omkijken te laten hebben naar het logistieke gedeelte hiervan zodat u, als importeur, zich kunt storten op uw corebusiness. U kunt ervan op aan dat wij uw zendingen tijdig en correct behandelen, en dat u als onze klant zich echt klant voelt.